baner górny         

Kajakami z doktorkami"-spływ Liwcem - 

6.07.2024 r.

„Kajakami z Doktorkami” to wycieczka w której pokazujemy jak świetnie można połączyć jazdę rowerem i pływanie kajakiem. Na starcie zameldowało się 15 osób. Po niedługim czasie jechaliśmy już swoimi rowerami z utęsknieniem czekając na moment w którym będziemy mogli opuścić ląd i spłynąć rzeką Liwiec. Szybko pokonaliśmy pierwsze 30 km i niebawem wszyscy mogliśmy podziwiać piękno doliny Liwca z pozycji wioślarza. Pogoda trafiła nam się cudowna. Błękitne niebo i delikatny wiaterek stwarzało wspaniałe warunki do kajakarstwa. Pomiędzy uczestnikami spływu panowała wspaniała atmosfera. Wypadnięcia z kajaka zdarzały się niemal równie rzadko co zahaczenie wiosłem innego uczestnika spływu 😊. W trakcie spływu urządziliśmy sobie dwa postoje w celu zaczerpnięcia bliższego kontaktu z wodą. Można było popływać żabką sanatoryjną czy krytą, a także kraulem oraz delfinem. Co niektórzy to nawet pływali pod wodą. Po przepłynięciu kajakiem ok. 16 km i krótkim odpoczynku na plaży przy Sowiej Górze zostaliśmy przetransportowani z powrotem na miejsce startu do Wólki Proszewskiej. Tam zostaliśmy ugoszczeni zamówionym na tą okoliczność pysznym obiadem z dwóch dań oraz deserem w postaci szarlotki. Każdy mógł odpocząć w cieniu z kubeczkiem gorącej kawy lub szklaneczką pysznej lemoniady czy orzeźwiającego soku z wiśni. Upływający szybko czas skłonił nas do wyjazdu w drogę powrotną. Mocno wiejący wiatr dał nam w kość podczas powrotu. Nie daliśmy jednak za wygraną i dzielnie walcząc powróciliśmy szczęśliwie do naszych domów. Na dzisiejszej wycieczce pokonaliśmy dystans ok. 50 km i pomimo tego, że wróciliśmy później niż było to planowane nikt z uczestników nie zgłaszał reklamacji, wręcz przeciwnie, trudno nam się było rozstać 😉. Mam nadzieję, że wszyscy uczestnicy wypoczęli równie dobrze co ja. Komandor: Monika Szafrańska.

ee20240706 001

Ee20240706 013

Ee20240706 038

Ee20240706 043

Ee20240706 050

przycisk a

Dodatkowe informacje

Jesteś gościem